fotbollslader.blogg.se

Här publicerar vi på Fotbollsläder vår podcast där vi diskuterar fotboll, och betting på fotboll samt analyserar matcher och spel. För er som vill hylla oss på Fotbollsläder eller be oss avgå, vänligen kommentera eller länka vidare.

San Paolo

Kategori: Allmänt

Efter en vansinneskörning i hyrbil till arenan där djungelns lag rådde på vägen, tog vi oss fram på kvällen till Napolis arena San Paolo. Vi laddade batterierna med öl och pizza. I biljettshoppen kunde man inte betala med kort varpå vi gav oss ut i stan för att hitta en bankomat. Efter att ha passerat flera "utomhusbarer" dvs unga italienare som sitter på vespor och dricker och använder biltak som bardisk fick vi ut pengar. Vi blev tillfrågade vilken del av arenan som vi önskade bli placerade på. Vi pekade på en karta över arenan och sa "the curva where Napoli fans stands. Den italienska kvinnan i disken kollade på oss, som om vi var idioter. Vi förstod senare att både curva A och curva B är för Napolifans, dvs 95% av alla platser är för Napolifans. Bortafans har en liten liten sektion med nät och galler runt, med max ett par hundra platser.

Som vanligt blev vi visiterade vid insläppet italystyle, det innebär att en kille klappade dig på ryggen, axlarna och magen på två sekunder och sen släpper in dig. (Man blir knappt insläppt om man INTE har någon pyroteknik med sig hehe)

Matchen var fint inrammad med den karismatiske speakern, fansen på läktaren sjöng konstant, och med dubbla fyllda curvor är ljudtrycket enormt. Blinkande bengaler förekom och var något jag inte sett tidigare. Dem syns i videoklippet. Ljudbilden var hög, visselorkanen på Balotelli ringde i öronen länge. Spelet var fartfyllt från Napolis sida, medan Milan sänkte tempot och knappt kom över halva plan förutom i en kontring och målet. Att se Milans debackel är tragiskt på många sätt. Mest imponerade Higuain med sin fysik då han enkelt höll undan Mexes, rundade honom och avlossade kanonen. 3-1 Napoli blev slutresultatet. Att fansen stod kvar och hånade Milanfansen i nästan en timme gav mersmak för se fler matcher här!

 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: